Reizen 2025

Hieronder staan de reizen, die in 2025 in ieder geval worden aangeboden. Van alle reizen is het programma al klaar en daarvan vindt u alle gegevens door te klikken op de bestemming van de betreffende reis.
Let op : de inschrijving op deze reizen is nog niet mogelijk: rond 15 oktober wordt de inschrijving op de genoemde reizen geopend !

De prijzen van vervoer kunnen steeds veranderen t.g.v. de prijs van de brandstof. De genoemde prijzen zijn een zo goed mogelijke schatting door ons op basis van de prijzen van de accommodaties en vervoer van 2024 met een opslag.

Bij een onverwachte prijsverhoging groter dan 8% van de genoemde reissom staat het elke deelnemer vrij te annuleren. Zie verder de algemene voorwaarden (art IV 5).

De definitieve reissom wordt uiterlijk drie weken voor vertrek vastgesteld.

Reisnr.BestemmingThemaReisperiodeAantal dagenOpmerkingen
H-1ArmeniëFlora, vogels, natuur en cultuur28 april t/m 12 mei15
H-2Frankrijk, PyreneeënFlora, landschap, alg. natuur28 april t/m 8 mei11
H-3SloveniëAlgemene natuur8 mei t/m 19 mei12
H-4Nederland, Lauwersmeer en SchiermonnikoogVogels, natuur algemeen12 mei t/m 16 mei5
H-5Nederland, TerschellingNatuur algemeen11 mei t/m 16 mei6
H-6Duitsland, DiemeltalVlinders, flora, algemene natuur22 juni t/m 27 juni6
H-7Frankrijk, ProvenceBiodiversiteit en ecologie10 juni t/m 20 juni11
H-8Zwitserland, MonsteinAlpenflora, landschap, alg. natuur30 juni t/m 7 juli8
H-9Oostenrijk, KleinwalsertalAlpenflora, landschap, alg. natuur30 juni t/m 7 juli8
H-10Nederland, GorsselInsecten5 juli t/m 11 juli7
H-11Nederland, AmelandPaddenstoelen3 november t/m 7 november5

Hoe zwaar is een reis en is die geschikt voor mij?

De reizen hebben een verschillende zwaarte aangegeven met 1-4 schoentjes. Hiermee kan je inschatten of een reis voor jou geschikt is. Als je twijfelt of een reis voor jou geschikt is kan je contact opnemen met de reisleider en het met hem of haar bespreken.

  • 1-schoentje: Licht, voor iedereen

Tijdens deze reizen gaat het vooral om het genieten van flora en fauna. Korte wandelingen over goede paden met niet al te veel hoogteverschil. Je bent wel de hele dag buiten op pad met elkaar.

  • 2-schoentjes: Basisconditie

Korte routes of dagtochten tot ongeveer 6 km door glooiend terrein en over doorgaans goed begaanbare wegen of paden. Soms zijn er korte klimmetjes

  • 3-schoentjes: Goede wandelconditie noodzakelijk

Heuvelachtig tot bergachtig terrein, met soms stenige paden. Je loopt maximaal 15 kilometer per dag met hoogteverschillen van maximaal 500 meter.

  • 4-schoentjes: Uitstekende conditie noodzakelijk

Veelal zijn dit reizen naar berggebieden. Hoewel het doel de flora en fauna is moet er bij deze reizen soms een flinke afstand worden afgelegd en moeten er op sommige dagen veel hoogtemeters (tot meer dan 1000 meter) worden gemaakt. Je loopt vaak over stenige steile paden.

Twijfels over geschiktheid voor deelname.

Je kan zelf twijfels hebben, maar het kan óók voorkomen dat een reisleider twijfels heeft of je wel geschikt bent om mee te gaan op een specifieke reis. Hij of zij kan dan daarover contact met je opnemen en het met je bespreken. In het algemeen valt er dan een besluit in goed onderling overleg. Als reisleider en deelnemer er samen niet uitkomen kan de reisleider het aan de Algemene Reiscommissie voorleggen.

Een- of meerpersoonskamers?

Er is in het algemeen maar een (zeer) beperkt aantal eenpersoonskamers aanwezig. Toewijzing van een eenpersoonskamer geschiedt op volgorde van aanmelding én de ontvangst van de aanbetaling. Pas als beide binnen zijn ben je aangemeld.

Het niet beschikbaar zijn van een eenpersoonskamer vormt geen reden tot annulering tenzij direct bij de inschrijving duidelijk wordt aangegeven dat je alléén meegaat mits er een eenpersoonskamer beschikbaar is.

Gezondheid.

Voor een aantal reizen moet de deelnemer rekening houden met de mogelijkheid, besmet te raken met een ziekte. U kunt controleren, welke inentingen per land worden aanbevolen via de website van de GGD. Het verzorgen van inentingen is uw eigen verantwoordelijkheid.