Reizen 2024

Hieronder staan de reizen, die in 2024 in ieder geval worden aangeboden. Van bijna alle reizen is het programma al klaar en daarvan vindt u alle gegevens door te klikken op de betreffende reis. Van een enkele reis is de voorbereiding nog niet afgerond. Zodra de informatie daarover binnen is zal dit worden aangevuld.

Voor vrijwel alle reizen geldt dat er nog geen definitieve prijs is te geven!

Hoteleigenaren geven aan dat dit waarschijnlijk pas vanaf januari/februari 2024 mogelijk is. De prijzen van vervoer kunnen steeds veranderen t.g.v. de prijs van de brandstof, zoals iedereen ook privé merkt. De genoemde prijzen zijn een zo goed mogelijke schatting door ons op basis van de prijzen van de accommodaties en vervoer van 2023 met een opslag.

Bij een onverwachte prijsverhoging groter dan 8% van de genoemde reissom staat het elke deelnemer vrij te annuleren. Zie verder de algemene voorwaarden (art IV 5).

De definitieve reissom wordt uiterlijk drie weken voor vertrek vastgesteld.

Eenpersoonskamers

Er is in het algemeen maar een beperkt aantal eenpersoonskamers aanwezig terwijl de vraag hiernaar jaarlijks toeneemt. Toewijzing van een eenpersoonskamer geschiedt op volgorde van aanmelding én ontvangst van de aanbetaling. Pas als beide binnen zijn bent u aangemeld.

Het niet beschikbaar zijn van een eenpersoonskamer vormt geen reden tot annulering tenzij bij de inschrijving duidelijk wordt aangegeven dat een deelnemer alleen meegaat als er een eenpersoonskamer beschikbaar is.

Reisnr.
BestemmingThemaReisperiodeAantal dagenOpmerkingen
G-1GambiaVogels11 t/m 22 februari12Deze reis wordt niet uitgevoerd.
G-2SiciliëFlora, cultuur2/4 april t/m 14/15 april11/14Deze reis is afgerond.
G-3Ierland, de BurrenPlanten en vogels21 mei t/m 30 mei10Deze reis is afgerond.
G-4Duitsland, Kalk-EifelKalkflora, landschap2 t/m 8 juni7Deze reis is afgerond.
G-5Frankrijk, Monts du ForezBiodiversiteit (m.n. planten en insecten)11 t/m 20 juni10Deze reis is afgerond.
G-6Zwitserland, Unter-EngadinAlpenflora, landschap, algemene natuur30 juni t/m 6 juli7Deze reis is volgeboekt ; nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst.
G-7Nederland, ApeldoornInsecten6 juli t/m 12 juli7Deze reis wordt niet uitgevoerd.
G-8Nederland, WadvarenVogels, wadleven en wadlandschap2 t/m 6 september5Deze reis is volgeboekt ; nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst.
G-9Nederland, TerschellingPaddestoelen4 t/m 8 november5Deze reis is volgeboekt; nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst.
Toelichting zwaartecategoriën:
1-schoentje: Reizen toegesneden op oudere KNNV-ers. Dagelijks 6 kilometer kunnen lopen met hoogteverschillen van maximaal 300 meter.
2-schoentjes: Soms tochten tot maximaal 15 kilometer per dag. Hoogteverschillen van maximaal 500 meter mogelijk. Soms korte steile, stenige paden. Goede (wandel-)conditie noodzakelijk.
3-schoentjes: Soms tochten tot maximaal 20 kilometer, vaak over stenige steile paden. Hoogteverschillen van maximaal 1000 meter klimmen en dalen per dag zijn mogelijk. Prima conditie noodzakelijk.
 
Voor een aantal reizen moet de deelnemer rekening houden met de mogelijkheid, besmet te raken met een ziekte. U kunt controleren, welke inentingen per land worden aanbevolen via de website van de GGD. Het verzorgen van inentingen is uw eigen verantwoordelijkheid.