Reizen 2023

Hieronder staan de reizen, die in 2023 worden aangeboden. Door te klikken op de reis, worden details over de betreffende reis zichtbaar.

Het is onrustig in de wereld en dat heeft z’n weerslag op het organiseren van reizen. Hoteleigenaren willen niet al te lang van te voren een prijs afgeven, treinreizen worden per 1 januari duurder. Dit betekent voor ons dat we nu geen vaste prijs voor elke reis kunnen noemen. De meeste prijzen die nu genoemd worden, zijn indicatief. Ook als we over enkele weken wel een prijs kunnen vaststellen, zal het nog zo zijn dat we onverwachte prijsverhogingen wellicht moeten doorberekenen of dat we een reis moeten annuleren. In deze situaties gelden de voorwaarden (art. IV 5). Bij een onverwachte prijsverhoging staat het elke deelnemer vrij te annuleren, bij niet doorgaan wordt de reissom geretourneerd. De definitieve reissom wordt tenminste drie weken voor vertrek vastgesteld.

Inschrijven is nog maar voor enkele reizen mogelijk !

Reisnr.BestemmingThemaReisperiodeAantal dagenOpmerkingen
F-1Spanje, Extremaduravogels21 t/m 30 april10Deze reis is afgerond.
F-2Duitsland, Hainich & Kyffhäuserplanten, geologie19 t/m 27 mei9Reis is afgerond.
F-3Duitsland, Bayernvlinders, planten15 t/m 25 juni11Reis is afgerond.
F-4Portugal, Serra da Estrelaplanten, (vogels, insecten)7 t/m 17 juni11Reis is afgerond.
F-5Oostenrijk, Virgentalalpenflora, landschap23 juni t/m 3 juli11Reis is afgerond.
F-6Nederland, Gorsselinsecten1 t/m 7 juli7Reis is afgerond.
F-7Duitsland, Helgolandvogels1 t/m 6 oktober6Reis is afgerond.
F-8Nederland, Vlielandpaddestoelen6 t/m 10 november5Reis is afgerond.

Toelichting zwaartecategoriën:
1-schoentje: Reizen toegesneden op oudere KNNV-ers. Dagelijks 6 kilometer kunnen lopen met hoogteverschillen van maximaal 300 meter.
2-schoentjes: Soms tochten tot maximaal 15 kilometer per dag. Hoogteverschillen van maximaal 500 meter mogelijk. Soms korte steile, stenige paden. Goede (wandel-)conditie noodzakelijk.
3-schoentjes: Soms tochten tot maximaal 20 kilometer, vaak over stenige steile paden. Hoogteverschillen van maximaal 1000 meter klimmen en dalen per dag zijn mogelijk. Prima conditie noodzakelijk.

Voor een aantal reizen moet de deelnemer rekening houden met de mogelijkheid, besmet te raken met een ziekte. Gedacht kan worden aan de beet van teken (ziekte van Lyme, encephalitis) en de steek van muggen (bv. malaria in tropische landen). De GGD is de aangewezen instelling om preventieve inentingen te halen. U kunt controleren, welke inentingen per land worden aanbevolen via de website van de GGD,  https://ggdreisvaccinaties.nl