Insectenreis Gorssel is nu helemaal vol !

Van 3 juli t/m 9 juli 2022 organiseert de ARC een insecten-week in het Gelderse Gorssel. En het bestuur van de KNNV vindt dit zo’n goed initiatief, dat er voor deze reis 3 Ger van Zanen-vouchers zijn toegekend, waardoor de prijs aanzienlijk is verlaagd.

Voor natuurliefhebbers die zich een week in de wereld van de insecten willen verdiepen is dit een uitgelezen kans. Hiervoor worden excursies, experimenteren in het veld en korte lezingen georganiseerd. Deze week is bedoeld voor mensen die nog niet veel weten maar wel geïnteresseerd zijn in insecten en daar ervaring mee op willen doen. Bij de studiereis is een starterskit inbegrepen. Een week waar een actieve houding van de deelnemers wordt verwacht.

De dagen zijn gevuld met excursies in verschillende biotopen en instructies over verschillende vangmethoden. Verschillende groepen insecten komen voorbij en de eerste stappen in het determineren worden gezet.

We kijken naar insecten op de Gorsselsche Heide, landgoed Dorth, een biologisch groentetuin, de Dortherbeek en de directe omgeving van de Stayokay. Hier is een gevarieerd aanbod van planten, struiken en bomen die de nodige insecten herbergen en die het verschil tussen natuur- en cultuurlandschap laten ervaren. Ook gaan we laat in de avond met laken en licht nachtvlinders bestuderen.