Natuurherstel door reizigers.

Een andere wijziging is de bijdrage voor natuurmaatregelen en/of -herstel: tijdens onze reizen maken wij gebruik van de kwaliteiten en faciliteiten van natuurgebieden, terwijl wij er op geen enkele wijze een bijdrage aan leveren. Om deze onevenwichtigheid uit de wereld te helpen, gaan wij bij elke reis vanaf 2018 een bijdrage van € 10,- per persoon berekenen, die wordt uitgegeven aan een opvallend, duidelijk en aansprekend natuurherstel-project in Europa. In 2017 hebben wij met onze bijdrage al een sprinkhanen-project in Slovenië ondersteund. 

In 2018 wordt er een project in Bulgarije ondersteund : het monitoren van de overleving en het broedsucces van aasgieren door middel van cameravallen. Klik hier voor een verslag van dit project, dat bezocht is tijdens de KNNV-reis naar de Rodopen in 2019. Het eindrapport, verschenen in september 2019, vindt U hier .

In 2021 gaan we voor natuurherstel én CO2-compensatie een project ondersteunen in de Oekraïnse Karpaten. Door bemiddeling van Eurosite, de Europese organisatie van terreinbeheerders, wordt een veengebied bij Chorna Tysa hersteld. Uitvoeriger informatie over dit project kunt U hier lezen.

Datum & tijd
vr 31 december 2021